Accepteren kun je leren

Wij mensen zijn eigenlijk best verwende wezens. Wij kunnen zo ontzettend veel beïnvloeden en sturen, waardoor we denken dat onze wereld maakbaar is. Helaas, en misschien zelfs gelukkig maar, is dat niet zo. Er zijn ook dingen die ons overkomen. Weliswaar veel minder dan bijvoorbeeld dieren die volledig afhankelijk zijn van de natuur, van hun soortgenoten of van hun verzorg(st)er. Maar hoe moeilijk is het om te dealen met iets waar je niet zelf voor kiest? Ontslag door je baas, verbroken vriendschap/relatie door de ander, een aandoening of ziekte, verlies van een dierbare, allemaal dingen die je niet zelf kunt bepalen maar waar je wel mee “te dealen” hebt omdat ze je op een zeker moment kunnen overkomen.

Onmacht

Situaties of zaken die we niet kunnen beïnvloeden brengen vervelende gevoelens en emoties met zich mee, van verdriet tot woede, van frustratie tot onmacht. Maar hoe zorg je ervoor dat deze emoties niet de overhand krijgen? Hoe zorg je ervoor dat jij jezelf kunt zijn en blijven en niet slachtoffer wordt van datgene wat je overkomt? Daar gaan we in deze blog verder op in.

Jij bepaalt!

Laat het nu zo zijn dat jij tóch het stuur weer over kunt pakken en de regie weer overneemt. Precies dat waar wij mensen gek op zijn. Want jij bepaalt misschien niet helemaal wát er gebeurt, maar wel hoe jij ermee om gaat en hoe het jouw verdere leven beïnvloedt. Ik zeg dus absoluut niet dat je alles maar moet accepteren, maar wel dat het lekker zou zijn als je energie hebt om je bezig te houden met datgene waar je wél wat over te zeggen hebt.

Paardencoaching als hulpmiddel!

Wat kan paardencoaching bij Hoef Your Feet hierin betekenen voor jou vraag je je af? Dat is vrij simpel. Wij gaan er samen voor zorgen dat je met je gedachten en gevoel in “het heden” komt. Waar sta je nu? Hoe sta je nu? Hoe sta je in de situatie? En wat zou je graag willen? Door de toevoeging van paarden, word je je heel bewust van jezelf, jouw houding, jouw gevoel en JOUW wens. Het paard is er nu, niet gister, niet morgen, maar nu en reageert op jou zoals je nu bent. Door in heden te zijn, ben je in een positie waarin jij bepaalt en keuzes kan maken. Het verleden kun je niet meer veranderen en de toekomst voor een groot deel ook nog niet. Maar wel hoe jij vandaag de dag kiest hoe je met dingen om gaat en wat je hierbij nodig hebt. Samen pellen we deze verschillende lagen af totdat we bij de kern zijn, zodat het je niet alleen nu helpt, maar dat je ook iets meeneemt naar de toekomst wat je vaker in kunt zetten. Lijkt dat je wat? Neem dan contact op via de website www.hoefyourfeet.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *