Het gevoel dat je aan een “dood” paard trekt?

Ben jij leidinggevende van een team? Of heb jij een gezin te runnen? Of ben jij van jezelf iemand die graag de leiding neemt in groepen of de boel bij elkaar houdt? Dan herken je ongetwijfeld dat het niet altijd makkelijk is om met elkaar dezelfde richting op te gaan. Om met elkaar dezelfde doelen na te streven, naar dezelfde doelen toe te werken en ze dus ook te behalen. Als je het gevoel hebt dat je trekt aan een dood paard, dat er geen beweging komt in de tank die je wilt laten rijden, gaat er vaak al iets mis bij de manier waarop de doelen worden uitgelegd. De manier waarop de anderen zijn aangehaakt, zijn ze geïnformeerd? Kan er meegedacht worden? Is er ruimte voor eigen inbreng? Maar ook jouw manier van communiceren is heel erg belangrijk op het moment dat je anderen in beweging wilt brengen. Wat is jouw eigen rol? Hoe kom je over op de anderen? Wat voor gevoel geef je ze?

Als je merkt dat je, net zoals ik op deze foto met een paard van 600 kilo, niet echt samen beweegt of in elk geval niet dezelfde kant op, kun je koste wat het kost doorgaan. Trekken, duwen, zelf gewoon doorgaan of andere creatieve dingen bedenken om tóch zo snel mogelijk naar je doel te gaan. Maar wat gebeurt er dan? Dan gaan de anderen niet met je MEE. Als je veel geluk hebt, volgen ze misschien, maar samen wordt het niet. En wat betekent dat voor een volgende keer? Dat ze misschien wel gelijk met de hakken in het zand gaan of de andere kant op kijken/lopen. Want jij gaat toch wel alleen en hebt ze blijkbaar niet nodig. Best wat dilemma’s die we vaak tegenkomen in ons werkend leven of privé. En wat kun jij hier zelf aan veranderen?

Tijdens een sessie paardencoaching bij Hoef Your Feet ga ik met jou en een van de paarden kijken wie jij bent en welke rol jij aanneemt. Hoe kom je over op anderen? Doordat het paard van nature een prachtige en krachtige spiegel is, leert hij ons veel over onze houding. We kunnen A zeggen, maar B doen of laten zien. En omdat het paard ons niet verstaat, gaat het tijdens de sessie alleen om onze non-verbale houding. Want wist jij dat meer dan de helft van onze communicatie bepaald wordt door onze non-verbale houding? Sommige studies zeggen zelfs wel meer dan 80%! Ben jij benieuwd waarom het je niet altijd lukt om anderen in beweging te krijgen of mee te nemen een bepaalde kant op en ben jij bereid om te onderzoeken wat jij zelf anders zou kunnen doen of je in elk geval bewust te worden van hoe je overkomt op anderen? Neem dan voor meer informatie contact op via het contactformulier op www.hoefyourfeet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *