Je gedachten bepalen jouw gedrag, maar wie bepaalt jouw gedachten?

Als ik mijn leven zou moeten omschrijven, zou ik kunnen zeggen dat het rommelig en druk is. Wij wonen in een huis wat niet af is en waarschijnlijk nooit af komt, wij komen aan heel veel dingen die we zouden willen doen of waarvan we vinden dat ze eigenlijk zouden moeten, niet toe. Ik heb een super leuke baan waar ik veel tijd aan kwijt ben en daarnaast heb ik ook mijn eigen coachingspraktijk en net als mijn man, werken wij allebei veel. Daarnaast of misschien wel daardoor merk ik dat ik te weinig tijd heb voor mijn paarden, mijn vriendinnen, voor sporten en ga zo maar door.

Maar is dit nu echt zo?

Als ik iemand anders vraag zou die kunnen zeggen dat ik een mooi leven heb. Ik woon in een boerderij, op een plek die voor veel anderen als “vakantie” aanvoelt. Ik ben getrouwd met de liefste man. Ik heb paarden, honden en katten. Ik heb een baan die ik leuk vind én daarnaast vinden wij tijd voor verbouwingen en aanpassingen die we willen doen aan het huis.

Weer iemand anders zou een hele andere interpretatie van mijn leven kunnen hebben, in de trend van dat ik ver weg woon bij familie en vrienden. Ander werk ben gaan doen omdat….. Enzovoort.

Onze gedachten bepalen en gaan soms aan de haal met de werkelijkheid. Dus inderdaad ons leven is wat onze gedachten ervan maken. En laten wij die gedachten kunnen beïnvloeden. Hoe tof is dat? Dus ook ons eigen leven kunnen we beïnvloeden. Als ik me realiseer dat ik te weinig tijd maak voor de dingen die ik zou willen, kan ik er wat aan doen. Terwijl als ik vind dat ik te weinig tijd heb of er te weinig tijd ís, wordt dat een stuk lastiger. Er zit immers maar 24 uur in een dag, 60 minuten in een uur etc. Dus HOE jij denkt, bepaalt ook hoe jouw leven eruit ziet en hoe je dingen waardeert. Mooie gedachten toch zo op de eerste dag van juli. Hoe bepalen jouw gedachten jouw leven?  

Om erachter te komen hoe en waardoor jouw gedachten bepaald worden, nodig ik je graag uit voor een sessie paardencoaching waarin we dit samen kunnen uitzoeken. Durf jij het aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *