Laat het los

Loslaten kan veel verschillende dingen betekenen. Het kan gaan om echt iets niet meer vasthouden, afscheid nemen van iets of iemand, ergens minder mee bezig zijn, je ergens minder druk om maken of ruimte maken voor iets anders. Stuk voor stuk voorbeelden van “loslaten” wat niet vanzelf gaat. Vooral als je zelf niet de enige bent die invloed heeft op iets, is het niet makkelijk om dit “los te laten”. Want wat is loslaten dan precies? Mag je er dan niet meer aan denken, mag je er niet meer over praten, mag het niet meer bestaan? Wanneer kun je zeggen: “Ik heb het los gelaten”?

Loslaten en paardencoaching

De eerste vraag die je jezelf in deze situatie zou kunnen stellen is: “Waarom wil ik het loslaten?”. Of nog concreter: “Wat levert het mij op als ik … loslaat?”.

Dat zijn voorbeelden van vragen die we samen met een paard tijdens de paardencoaching kunnen proberen te beantwoorden. Het begint namelijk bij de waarom: bij jouw motivatie. Want heel eerlijk gezegd,  kun je niet verder als je niet écht de motivatie hebt om iets los te laten. Dan kun je het wel zeggen tegen jezelf, maar eigenlijk houd je jezelf dan een beetje voor de gek. Je probeert jezelf iets wijs te maken, waarvan je ergens diep van binnen wel weet dat het niet klopt. En dat gaat het ook niet lukken. Dit is nu precies waarbij paarden ons uitstekend kunnen helpen. Zij kunnen ons helpen deze tegenstrijdigheden op te sporen tussen “denken te moeten” en daadwerkelijk “willen”. Doordat het paard spiegelt en reageert op onze lichaamstaal en niet op de woorden die we uitspreken, kunnen we samen uitzoeken waarom het je eerder nog niet is gelukt je doel te bereiken.

Daarnaast helpen paarden ons in het hier en nu te zijn. En laten we rondom het thema loslaten nu juist vaak bezig zijn met iets uit het verleden. Door contact te maken met jezelf en met je gevoel in het heden, kunnen we focussen op wat het loslaten van iets of iemand jou nu en in de toekomst gaat brengen en dus ook hoe we daar gaan komen. Welke stappen wij samen gaan zetten om jouw doel te bereiken werken we met elkaar uit zodat je daarmee aan de gang kunt.

Loslaten, wat is dit?

Loslaten betekent simpel gezegd iets niet langer vasthouden. Iets niet langer vasthouden, maakt dat je ruimte kunt maken voor andere- en misschien wel nieuwe dingen. Ruimte voor jezelf bijvoorbeeld. Wat ik een hele mooie spreuk vind is: “Als je los kunt laten, heb je twee handen vrij om de toekomst mee vast te grijpen”. Dus loslaten kan inhouden dat je juist jouw toekomst kunt vastgrijpen en daarop kunt focussen. Ben jij benieuwd wat wij bij Hoef your feet hierin kunnen betekenen voor jou? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier via: Contact – Hoef Your Feet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *