Laat jij een ander bepalen?

Je kan het!

Wat gebeurt er als je dat leest?
Ik voel energie, positiviteit en kracht als iemand dit tegen mij zegt die voor mij belangrijk is. Zo ook met het beginnen van mijn eigen bedrijf voor paardencoaching. Om mij heen waren er een aantal belangrijke mensen die dit plan aanmoedigden. Ze gaven mij de steun die ik nodig had en de kracht en positieve energie om dit door te zetten.
“Je hebt eindelijk een prachtige plek ervoor”
“je hebt je opleiding afgerond en de kennis”
“als iemand dat op poten kan zetten, ben jij het wel”
“kies voor jezelf en ga je dromen achterna”.

Allemaal argumenten die mij het steuntje in de rug gaven om door te zetten en die mij nog steeds helpen door te zetten.
Dat is heel anders dan wanneer je iets wilt en een ander kan daar niet in mee denken.
“Lijkt je dat wel verstandig”
“Oeh voor jezelf beginnen, dat zou ik echt nooit doen”
“Wat als je geen klanten zult hebben”
“Als ik jou was, zou ik lekker voor vastigheid gaan”

Sommige vragen zijn juist goed om over na te denken, omdat je door het antwoord te vinden nóg beter weet wat je wilt en of je klaar bent voor een nieuwe stap. Terwijl andere opmerkingen je aan het twijfelen brengen. Maar gaan die opmerkingen over mij? Wat zegt het over mij als iemand anders zegt dat hij of zij dat nooit zou doen, of voor vastigheid zou kiezen? Nee, die gaan over de ander. En toch kunnen ze mij beïnvloeden, omdat we nu eenmaal gevoelig zijn voor de mening van anderen en op zoek zijn naar bevestiging en/of goedkeuring.

Mijn tip: verzamel mensen om je heen die je scherp houden, die vragen durven stellen, met je mee willen denken, maar die in staat zijn hun eigen gelimiteerde perceptie niet te projecteren op jouw dromen.

Wat is jouw droom? En wie bepaalt jouw pad? Kom erachter bij Hoef Your Feet en ga samen met mijn paarden en mij de uitdaging aan tijdens een mooie sessie paardencoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *