Less is more

Prachtige zin. Een zin die we ook steeds vaker horen. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Binnen de paardencoaching bij Hoef your feet is dit een heel herkenbare en pakkende zin. Het staat namelijk voor zoiets als “back to basic”. Maar is dat niet net zo’n mooie algemene term? 

Hier en nu

Paardencoaching is een perfect middel om terug te gaan naar of terug te komen bij jezelf. Of misschien op zoek te gaan naar jezelf. Doordat deze manier van coachen gepaard gaat met de aanwezigheid van een of meerdere paarden, is het makkelijker voor ons om in het hier en nu te zijn. 

Het paard reageert instinctief wat inhoudt dat hij reageert op jou op dat moment. Niet op iets wat eerder is geweest en niet op iets wat nog moet gebeuren. 

Tijdens een sessie paardencoaching ga je zien, voelen en ervaren. En niet op een zweverige manier op zoek naar het onzichtbare, maar letterlijk kijken wat er gebeurt. Hoe reageert het paard op jouw aanwezigheid? Wat gebeurt er als jij het paard aanraakt? Wat doet dat met jou? Wat doet dat met het paard? En als je contact maakt met het paard, hoe ziet dat er dan uit? En wat levert dat je op? Al dit soort vragen helpen jou om in het hier en nu te zijn. Om je bewust te zijn van jezelf en te kijken wat je kunt doen, kunt inzetten, kunt aangaan om de kant op te gaan die je graag zou willen. Of om de verandering door te maken die je al zo lang wil.

Natuurlijk raken we hierbij soms het verleden of de toekomst aan en alle emoties die hierbij horen, dit mag en kan. En door je bewust te zijn van je gesteldheid en de emoties in het heden, kunnen we leren om te gaan met dingen vanuit het verleden of bijvoorbeeld dingen uit de toekomst die ons bezighouden.

Veel met weinig

Natuurlijk kunnen we tools inzetten of gebruiken tijdens een sessie paardencoaching, maar in principe gaat het alleen om jou en om het samenzijn met het paard. Het paard geeft je een gevoel van onvoorwaardelijkheid, hij oordeelt niet. Hij is zich bewust van jouw aanwezigheid en daar kun je zoveel uithalen als je zelf wilt.

Een sessie paardencoaching helpt jou je open te stellen naar jezelf en naar het paard en mij als coaches. Maar met name naar jezelf. Wij zijn maar een klein onderdeel van jouw reis en van jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom helpen wij jou op weg, maar wel op een manier die bij jou past en waar jij mee verder kunt.

Je krijgt bij Hoef your feet tips en tricks mee waar je zelf mee aan de gang kunt. Soms heb je aan één sessie genoeg, soms kom je een aantal keer achter elkaar en soms zit er wat tijd tussen voordat je weer terug wilt komen in de kudde. Naast de sessies, mag je altijd contact opnemen voor vragen tussendoor of het delen van ervaringen.

Bang voor paarden en toch paardencoaching?

Wat nu als je bang bent voor paarden en toch geïnteresseerd bent in deze manier van coaching? Kom kennismaken en ervaar. Paardencoaching is niet op het paard en je hoeft ook het paard niet vast te houden als je dat niet wilt, sterker nog, het kan vanachter een draadje zodat er geen fysiek contact is met het paard als je dat niet wilt.

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog? Maak dan een afspraak voor een kennismaking tussen de paarden en ervaar dit bijzonder gevoel zelf! Ga naar: www.hoefyourfeet.nl/contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *