Wil jij met mij imperfect zijn?

per·fect (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 volmaakt

Waar perfect volmaakt betekent volgens de Van Dale, betekent imperfect dan onvolmaakt? En wat is onvolmaakt? Als je zoekt op onvolmaakt, kom je onder andere bij “onvolkomenheid” wat vertaalt zou kunnen worden als “niet compleet”. In dat geval zou ik zeggen zeg er het woordje “nog” voor waarmee we komen op “nog niet compleet. Wees dan alsjeblieft imperfect. Wie is er nu écht compleet? Of écht af?

Dat lijkt mij helemaal niet leuk. Ik kan me niet voorstellen wat je dan zou willen of moeten doen met je tijd en je energie. Waar kijk je dan naar uit? Waar wil je naartoe? Wat zijn je dromen? Of waar wil je aan werken?

Het lijkt me heerlijk om af te spreken dat we streven naar imperfectie, want “compleet” zou kunnen betekenen dat er niks meer mogelijk is. En zonder mogelijkheden is er weinig aan. Doe jij mee met imperfect zijn en zijn we daardoor samen perfect? Wellicht kunnen we daar met elkaar wat rust en acceptatie in vinden.

Hoe je hierin rust en acceptatie kunt vinden, leer je tijdens onze sessies paardencoaching bij Hoef Your Feet. Samen gaan we de diepte in, op zoek naar jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *