Winterdip? Kom in actie tijdens de winter-dip-korting bij Hoef Your Feet

Voor jou kan de winter niet kort genoeg duren. Korte dagen, kou, regen, weinig zonlicht en dan ook nog de maatregelen waar we mee te dealen hebben tijdens deze corona pandemie. Geen pretje! Sommige mensen houden gewoon niet zo van de winter, maar het kan ook zijn dat je daadwerkelijk lichamelijk een dip ervaart. Doordat het langer donker is en je soms door je werk overdag helemaal geen daglicht ziet,  is er een kans dat jouw lichaam het hormoon melatonine meer aanmaakt dan wat je gewend bent. Melatonine is het hormoon wat normaliter ‘s avonds voordat je gaat slapen wordt aangemaakt. Doordat het meer uren donker is, kan het voor komen dat jouw biologische klok in de war is, waardoor je al midden op de dag dit hormoon aanmaakt en daardoor het gevoel hebt dat je wilt slapen.

Naast dat we lichamelijk een verstoring kunnen ervaren, ondernemen we vaak ook minder activiteiten in de winter. We worden wakker, gaan aan het werk, komen thuis, eten wat en het is donker. Even lekker erop uit, zeker nu nagenoeg alles gesloten is, zit er niet in. Dus beland je ’s avonds op de bank, achter de tv, voor de zoveelste keer op zoek naar een goede film of een nieuwe serie. Maar zeg nu zelf, word je daar blij van?

Waaraan kun je een winterdip herkennen?

De klachten kunnen heel erg uiteenlopen, maar veelvoorkomende voorbeelden zijn toch wel, vermoeidheid, concentratieproblemen, neerslachtig, somber, grote behoefte aan slapen, weinig zin in dingen, minder behoefte aan contact met anderen, ondanks een “normale” nachtrust toch moe wakker worden, grotere eetlust, sneller geïrriteerd en ga zo maar door. Veel emoties en gevoelens die het ons niet makkelijk maken.

Maar beter nog, wat doe je eraan?

Maar natuurlijk begrijp ik dat je alleen maar wilt weten wat je eraan kunt doen. Dan zijn er de welbekende tips die waarschijnlijk niet nieuw zijn als gezonder eten, zorgen voor ritme en regelmaat met zowel eten als met slapen, genoeg frisse lucht opzoeken, voordat je gaat slapen geen suiker, koffie of schermgebruik en leuke dingen plannen. Maar hoe dan als dat allemaal precies de dingen zijn waarvan je lichaam en je hoofd ze nu niet voor elkaar krijgen?

Begin met erover te praten. Maak het bespreekbaar, herken en erken. En boek een intake bij Hoef Your Feet voor een sessie paardencoaching. Als jij het al (h)erkent, is de volgende stap in de goede richting namelijk dichtbij. Samen met de paarden bij Hoef Your Feet zijn we in de buitenlucht en gaan we uitzoeken wat jij nodig hebt. Maar ook wat het is dat jou tegenhoudt om al die goede adviezen om te zetten in werkelijkheid. Samen met mij en de paarden ga jij op zoek naar waar jouw behoeften liggen, wat jou gaat helpen in deze gure tijd en hoe je dit kunt doen. De doelen ken je wellicht al, maar de weg er naartoe nog niet. Laten we samen die weg uitstippelen, zodat je er direct profijt van hebt, maar dit ook in alle winters die nog komen weer kan inzetten. Neem nu contact op en boek jouw intake in de maand januari voor slechts €25,-. Tijdens de intake maken we kennis en gaan we al kort aan de gang. Wil je direct de diepte in? Dat kan ook! In de hele maand januari boek je nu een sessie voor slechts €37,50. Ervaring met paarden is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *