Aanbod

Individuele therapie

Individuele therapie gaat over jou. Het gaat om jou en samen met mij en de paarden van Hoef Your Feet gaan we in op jouw persoonlijke hulpvraag.

Pedagogische begeleiding

Pedagogische begeleiding is voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen tussen de 6 en 21 jaar. Hier kunnen diverse hulpvragen aan bod komen.

Groep/Teambuilding

Groepssessies/teambuilding zijn bedoeld voor groepen mensen. Dit kan een gezin zijn, een groep collega's of wat je ook maar kunt bedenken. Ook een combinatie met ontspanning en gezelligheid is mogelijk.

Geschikt voor:

 • Mensen die willen ontwikkelen
 • Mensen die iets willen veranderen aan zichzelf
 • Mensen die hulp nodig hebben
 • Mensen die benieuwd zijn naar begeleiding met paarden
 • Mensen die vastlopen en niet goed weten welke kant ze op willen

Individuele therapie

Individuele therapie, zoals het woord al zegt is dit individueel. Dus jij, het paard en ik als therapeut. Tijdens deze sessie staan we stil bij jouw wens, jouw doel of wat je ook maar wilt bespreken/onderzoeken. Thema’s waar je aan zou kunnen denken zijn: dichter bij je gevoel komen, een bepaalde keuze maken, een patroon doorbreken, verbanden zien, creativiteit ontwikkelen, zelfvertrouwen vergroten en eigenlijk alles waarbij jij wel wat hulp kunt gebruiken.

Hoe ziet een traject eruit?

Een traject bij Hoef your feet is heel divers en echt ingericht op jouw behoeften. De belangrijkste middelen die ingezet worden zijn de gespreksvoering en het paard als co-therapeut. De gemiddelde lengte van een traject wisselt sterk. Het is goed om rekening te houden met ongeveer 10-15 sessies minimaal. 

Losse, telefonische intake: gratis
Intake en korte powersessie €45,-
Vervolgsessies €75,-
Pakketmogelijkheden op aanvraag.

Pedagogische begeleiding

Pedagogische begeleiding is speciaal voor jongeren onder de 21 jaar. Ik ben afgestudeerd pedagoog en naast paardencoach en paardentherapeut dus ook opgeleid om te werken met kinderen en jongeren. De onderwerpen waar je aan zou kunnen denken bij pedagogische begeleiding zijn bijvoorbeeld faalangst, weerbaarheid, zelfvertrouwen, sociale ontwikkeling, creativiteit ontdekken, maar bijvoorbeeld ook kinderen met ADHD of autisme kunnen heel veel baat hebben bij extra begeleiding. 

Hoe ziet een sessie eruit?

Pegagogische begeleiding  is individueel en we kijken dus echt naar jouw kind en diens behoeften. In de pedagogische begeleiding zullen we een plan van aanpak maken samen met jou als ouder om naar een doel toe te werken. Tijdens de sessies gaat het om jouw kind. Uiteraard evalueren we tussentijds en kunnen we in overleg een en ander bijstellen indien nodig. Het leuke van begeleiding bij Hoef Your Feet is dat het voor kinderen soms lastiger is zich verbaal uit te drukken, ook zelfreflectie is iets wat vaak nog niet helemaal ontwikkeld is. Door met paarden te werken of gewoon al lekker buiten te zijn, kunnen zij letterlijk kijken in de spiegel en daar vaak wel conclusies uit opmaken. En daarnaast is het toch heerlijk om tussen de dieren te zijn? Zo kunnen we poetsen, wandelen, opdrachten uitvoeren etc.

Geschikt voor:

 • Kinderen/jongeren die wat extra aandacht verdienen
 • Kinderen/jongeren die wat hulp kunnen gebruiken
 • Kinderen/jongeren die meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen
 • Kinderen/jongeren die aan persoonlijke doelen willen werken

Losse, telefonische intake: gratis
Intake en korte powersessie €35,-
Vervolgsessies €65,-
Trajectprijs op aanvraag.

Geschikt voor:

 • Een groep vrienden of bekenden die elkaar beter willen leren kennen
 • Een groep collega’s die elkaar écht willen leren kennen
 • Een groep mensen die samen stappen willen zetten in dezelfde richting
 • Een groep mensen die aan hun “team” willen en durven te werken
 • Een groep mensen die uitkijkt naar een leerzame en gezellige dag samen

Groepscoaching / Teambuilding

Groepssessie/teambuilding. Naast de individuele coaching kun je ook bij mij terecht met een team of groep mensen. Thema’s hier kunnen zijn: kennismaken, een nieuwe groepssamenstelling, samenwerking, maar bijvoorbeeld ook ingericht om met elkaar een sessie te houden over hoe naar bepaalde (bedrijfs)doelen te werken. Natuurlijk kan dit gecombineerd worden met een lekkere borrel of hapje achteraf om de sfeer nog eens lekker te bevestigen en in een ontspannen setting na te kletsen. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gezeten en aan tal van verschillende teams leiding gegeven. 

Hoe ziet een sessie eruit?

Na een korte voorbespreking zal ik enkele werkvormen uitwerken en stemmen we dit samen af voordat de sessie plaatsvindt. Wel met ruimte voor spontane dingen die altijd gebeuren als je werkt met een groep mensen.

In een groep beginnen we altijd met een korte ijsbreker en wat de persoonlijke doelen zijn voor de dag. Daarna zullen we bijvoorbeeld een opdracht met elkaar doen of materialen inzetten om een gesprek te starten. 

Vergoeding therapie met paarden door de verzekering

Paardencoaching valt helaas vrijwel nooit onder een vergoeding door de zorgverzekering. Therapie met paarden echter wel. Onder andere daarom heb ik mij na de coaching opleiding verder ontwikkelt tijdens de opleiding psychosociale therapie met paarden. En natuurlijk omdat ik daardoor mijn cliënten nog beter kan begeleiden. Dit is een alternatieve/complementaire vorm van therapie wat de mogelijkheid biedt om toch in aanmerking te komen voor en vergoeding via jouw zorgverzekering. Dus heb jij een aanvullende verzekering? Kijk dan wat de mogelijkheden zijn bij Hoef Your Feet en of jouw zorgverzekering meebetaalt. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en je kunt op de website van de NFG bekijken hoeveel er in jouw geval vergoed wordt.