Over mij

Mijn naam is Daisy en ik ben de trotse oprichtster van Hoef Your Feet. Hieronder stel ik mijzelf voor, vertel ik je meer over mijn kernwaarden en mijn belofte aan jou.

Sinds eind 2019 woon ik op een prachtige boerderij in Heerde en is mijn droom om dieren aan huis te hebben uitgekomen. Samen met mijn man Pieter, onze twee honden Marley en Baloo, onze twee poezen Maupie en Ginger en onze twee paarden die apart worden voorgesteld, woon ik met heel veel plezier op “ons stekje”. Na een zoektocht op weg naar een passende studie, ben ik uiteindelijk in 2006 ecologische pedagogiek gaan studeren. Tijdens mijn studie heb ik een minor gedaan in Paard en Hulpverlening aan de NHL in Leeuwarden en heb ik stage gelopen bij een zorgboerderij gespecialiseerd in mensen met uitdagingen vanuit het autistisch spectrum. Naast mijn derdejaars stage, heb ik hier ook mijn afstudeeropdracht mogen doen en heb ik onderzoek gedaan naar het inzetten van paarden tijdens de begeleidingen. Hier heb ik veel kennis en mooie inzichten op gedaan. Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in alle verschillende leeftijden, zo heb ik in het speciaal basisonderwijs meegedraaid, het middelbaar onderwijs en ook met pubers en jong volwassenen op de zorgboerderij.

Na mijn studie ben ik in het bedrijfsleven terechtgekomen en heb ik mij op het gebied van leiderschap ontwikkeld binnen de prachtige wereld van de retail. Ik heb hier in de loop van de jaren verschillende leidinggevende functies mogen bekleden en heb me met veel plezier vastgebeten in de ontwikkeling van mensen, teams en het werken naar gezamenlijke doelen. Naast mijn werk als coach/pedagoog en paardentherapeut ben ik locatiemanager in de kinderopvang. Dit doe ik met ontzettend veel plezier en hierdoor blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen op pedagogisch vlak.

Omdat mijn paardenhart ook een groot deel van mij is en ik de ontwikkeling van mensen nooit aan de kant heb geschoven, heb ik uiteindelijk de beslissing genomen een opleiding te doen in paardencoaching en mij vervolgens verder te specialiseren door middel van psychosociale therapie met paarden. Hierdoor ben ik gestart met het geven van therapie met paarden in verschillende vormen en voor alle leeftijden.

Ik ben iemand die graag vanuit persoonlijke motivatie, energie en de wil om samen te ontdekken, aan de slag gaat met iemand en heb prachtige ervaringen mogen opdoen in de toevoeging van paarden/dieren aan dit proces. Ik heb er altijd van gedroomd om mensen thuis te mogen begeleiden en daarmee een warme plek te bieden. Ik vind het daarnaast bijzonder om mijn ervaringen met paarden te combineren met begeleiding van mensen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Omdat iedereen anders is, pas ik me aan bij elk individu. Ik werk niet met standaard programma’s, maar richt me echt op jou of jouw kind(je). Ik ben me er van bewust dat jij of jouw kind het belangrijkste is in je leven en ik zal dan ook met de grootste zorgvuldigheid en warmte aan de slag gaan samen. Voor mij staat veiligheid voorop, omdat er zonder veiligheid naar mijn mening geen ruimte is voor ontwikkeling. Ik ben open, eerlijk en denk graag mee in alle mogelijkheden die er zijn. Wil je meer over mij weten? Neem gerust contact op of neus verder hier op de site voor meer informatie.

De locatie

Onze locatie is gelegen in het rustige Heerde. De praktijk is aan huis en ligt achter op ons erf. We hebben een overdekte veranda waar we rustig kunnen zitten voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Hier kunnen we met slecht weer naar uitwijken en vinden de voor- en nabesprekingen ook plaats. In de veranda staat een heerlijke houtkachel die we indien nodig kunnen opstoken. 

Daarnaast hebben we een grote buitenbak waarin we met de paarden aan de slag kunnen. 

De paarden leven helemaal buiten en hebben een ruime inloopstal waar zij op elk moment in kunnen. Uiteraard hebben zij dag en nacht toegang tot schoon water en eten.

Parkeren kan gewoon op het terrein. 

HBO
ecologische pedagogiek

Minor
paard & hulpverlening

Paardencoaching

Therapie met paarden

Mijn belofte aan jou

Van mij als coach kun je verwachten dat ik er alles aan doe om jou zo goed mogelijk te begeleiden en daarnaast jouw veiligheid te waarborgen. Ik respecteer jou als mens, als persoon en laat je ten alle tijden in je waarde. Ik zal naar je luisteren, ik ben eerlijk tegen je en ga uit van wat jij wilt bereiken. Jij laat zoveel los als wat je wilt en wat je aan kan, ik zal je nooit ergens toe dwingen, ik kan je wel dichter bij jezelf helpen te komen en daarmee ook dichter bij je gevoel. Naast de coaching sessies die we hebben, denk ik ook buiten onze “live” ontmoetingen graag met je mee. Ik pas de sessies aan op jouw behoeften, jouw wensen en sta open voor feedback hierover. Zoals ik al eerder heb aangegeven, is het niet mijn doel om jou te “fixen” of jouw problemen op te lossen, maar om je inzichten te geven die je helpen om hier zelf op een constructieve manier mee om te gaan. Ook als we samen besluiten dat de inzichten tijdens de sessies je voldoende handvatten bieden, ben je natuurlijk van harte welkom voor een vervolg of een korte check-in wanneer je hier behoefte aan hebt. Het is dus niet alleen tijdens de daadwerkelijke sessies dat we wat aan elkaar kunnen hebben, maar met mijn enthousiasme en betrokkenheid ben je altijd welkom om de hulp van mijn paarden of mij in te schakelen wanneer je daar behoefte aan hebt.

Ethiek/inzet paarden

Ik ben van mening dat er een aantal belangrijke uitgangspunten zijn voor het leven- en houden van paarden die als co-therapeut worden ingezet om dus ook maximaal te kunnen genieten van deze prachtige kenmerken van het dier. Zo moeten de paarden die ingezet worden bij coaching naar mijn mening de mogelijkheid hebben om dag en nacht te bewegen, een schuilplek tot hun beschikking hebben voor regen, een schaduwplek bij warmte, ze moeten beschikking hebben tot schoon drinkwater en voldoende eten en aangezien het kuddedieren zijn, moeten ze in kuddeverband leven. Daarnaast moet de coach niet alleen oog hebben voor de coachee, maar ook voor het paard en zorgdragen voor de fysieke- en sociaal/emotionele veiligheid van alle deelnemers aan een sessie.

Daisy van Hees met haar paarden in de sneeuw

Anderen over mij

Benieuwd en klaar om te starten?

Iedereen is welkom bij Hoef your feet. Of je nu voor een eenmalige sessie komt, een traject, alleen of met elkaar. Laat je telefoonnummer en e-mail adres achter en ik neem geheel vrijblijvend contact met je op. 

Kijk hier voor het aanbod en tarieven.